Nettverksaktivitet

No data available! Please check widget setting.

Hjemmebryggerkonkurranse 2015

BERGEN ØLFESTIVALS HJEMMEBRYGGERKONKURRANSE 2015

Også i år vil Bergen Ølfestival arrangere hjemmebryggerkonkurranse!
Vinnerne vil selvfølgelig få flotte premier verdig Norges største øfestival, som vil bli utdelt på festivalen.

I år har vi i tillegg en ekstra gjev 1. plass: vinneren får brygge sitt øl som BØLL 2016 – Bergen Ølfestivals offisielle festivaløl! Æren av å brygge dette ølet har, siden vi begynte denne tradisjonen i 2013, gått til det ferskeste oppstartsbryggeriet i Bergensområdet. I fjor var det 7 Fjell som falt i denne kategorien, året før var det Voss Bryggeri, og i år er det Lysefjorden Mikrobryggeri som skal stå for BØLL 2015. Vi vet altså enda ikke hvilket bryggeri som får stafettpinnen neste gang, men vil gjøre vårt ytterste for å få realisere dette.

Temaet for årets konkurranse er: øl til norsk mat!

Øl til mat er stadig mer i vinden. Haandverkerstuene i Oslo arrangerer for tiden et nordisk mesterskap i matching av øl og mat, Bryggeribråk. Vår festivalkollega Bryggerifestivalen i Trøndelag har i år arrangert det første Øl og Mat-NM. Flere og flere restauranter tilbyr ølpakke som alternativ til den tradisjonelle vinpakken når menyene skal settes. Og ikke minst har Bergen Ølfestival nå blitt gjenforent med Bergen Matfestival!

Med andre ord er det på sin plass at årets hjemmebryggerkonkurranse blir en «brygg-øl-til-maten»-tevling. Her er det altså om å gjøre å brygge et øl som passer til en typisk norsk matrett som både har lange tradisjoner men som også er mye brukt i dag: lammepølse!

Det beste – og klart gøyeste – er å lage maten selv først, smake, teste mot andre øl og deretter komponere oppskriften til brygget. Her er lammepølseoppskriften som bryggerne skal sikte seg inn mot:

Lammepølse a la BØ 2015

Du trenger:

Lammepølse fra Jacobs utvalgte (finnes hos Meny)
1 beger seterrømme
1 rødløk
1 ts fersk timian
1 dl blåbær
Salt og pepper
Potetlefse

Slik går du fram:

– Kutt rødløken i små terninger, finhakk timian. Bland alt sammen i seterrømmen med 1 dl blåbær.
(Bruk enten frosne eller ferske blåbær. Bruker du frosne: tin dem i en skål, og ta gjerne søet med)
– Smak til med salt og pepper
– Grill lammepølsene og server i potetlefse med rømmedressingen til.

Hvilket øl synes du er perfekt til denne maten? Brygg det! :)

Det vil bli gitt premier for 1, 2 og 3. plass i konkurransen, og premieutdelingen vil som vanlig finne sted live på lørdagen under Bergen Ølfestival.

 

Regler for konkurransen:

1.) Deltagerne står helt fritt til å velge øltype selv, men type øl og evt. spesialingredienser må oppgis på flaskeskjemaet.

2.) Flaskeskjemaet (se under) skal fylles ut digitalt (ikke håndskrift!), skrives ut og festes på HVER flaske (3 stk. totalt).

3.) Brygg til konkurransen aksepteres kun i form av 3 x 0,33 liters brune norske industripilsflasker («bjørnunger»). Ingen andre formater aksepteres.

4.) Kun 2 brygg pr. deltager er tillatt. En deltager defineres som opp til to bryggere, dette skal oppgis som «hovedbrygger» og «medbrygger» på skjemaet.

5.) Personlig innlevering (først og fremst aktuelt for deltagere som bor i Bergen og omegn) kan gjøres til bryggebutikken Vestbrygg.

6.) Hvis du ikke vil levere personlig, kan flaskene pakkes forsvarlig og sendes til:

Bergen Ølfestival
Jonas Lies vei 20
5053 Bergen

OBS! Merk pakken: «Hjemmebryggerkonkurranse BØ 2015» bruk rikelig med bobleplast og bleier (godt triks!) som emballasje, i tilfelle lekkasjer.

7.) Når du har sendt eller levert flaskene, send bekreftelsesmail til brygg@bergenolfestival.no.
OBS! Dersom du sender i posten: oppgi også tracking-nummeret på pakken.

8.) Siste frist for innlevering er fredag 14. august, dvs. at pakken må være ankommet BØ eller levert personlig til Vestbrygg innen denne datoen. Med andre ord: planlegg og send pakken i god tid! Påmeldinger etter denne tid vil ikke bli mottatt eller vurdert for konkurransen.

Flaskeskjemaet for innmelding finner dere her.

Vi gleder oss til spennende øl til lammepølse under årets BØ – måtte de beste bryggerne vinne! :)

Hilsen Stian Krog
Leder, Bergen Ølfestival