To Top

Publikumsfavoritten BØ 2017 - kåring av publikums favorittøl på festivalen

I år skal publikum stemme på sitt favorittøl på våre nettsider under Bergen Ølfestival. Vi kårer 1, 2 og 3. plass blant de ølene som får mest stemmer, for fredagen og lørdagen. BØ annonserer vinnerne live kl. 18.45 på lørdagen. Dette er noe bryggeriene synes er kjempespennende, og en svært populær konkurranse blant publikum.

Kåringen er åpen fra 12.00 på fredag til 18.00 på lørdag. Vi oppfordrer alle til å bruke smakløkene framfor lokalpatriotismen - vær rettferdig, upartisk og kritisk - og stem på beste øl!

BERGEN ØLFESTIVALS HJEMMEBRYGGERKONKURRANSE 2017

Også i år vil Bergen Ølfestival arrangere hjemmebryggerkonkurranse!

Vinnerne vil selvfølgelig få flotte premier verdig Norges største ølfestival, som vil bli utdelt på festivalen.

Årets bryggeutfordring er noe som høres lett ut, men som slett ikke er det. Vi snakker om lettøl, eller "low alcohol" som denne typen øl ofte blir kalt som et samlebegrep på engelsk.

Juryen vil legge vekt på at bryggeren har fått til gode, rene og tydelige smaker uten å bruke alkoholen som naturlig smaksforsterker. Men vi skal ikke bli alt for lette heller, og setter derfor grensen til 4,0 % alkohol. Utover dette kriteriet er alle stiler tillatt

Juryen vil på forhånd plukke ut og annonsere de 4 beste bidragene. Dømming og kåringen av 1, 2 og 3. plass i konkurransen, og premieutdelingen vil finne sted live på lørdagen under Bergen Ølfestival.

Regler for konkurransen (les nøye!)

 1. Deltagerne står helt fritt til å velge øltype selv, men type øl og evt. spesialingredienser må oppgis på flaskeskjemaet.

 2. Flaskeskjemaet (se under) skal fylles ut digitalt (ikke håndskrift!), skrives ut og festes på HVER flaske. Det skal altså skrives ut 3 stykk skjema totalt, hver flaske av hvert brygg påføres sin identiske versjon av skjemaet.

 3. Brygg til konkurransen aksepteres kun i form av 3 x 0,33 liters flasker. Ingen andre formater aksepteres.

 4. Kun 2 brygg pr. deltager er tillatt. En deltager defineres som opp til to bryggere, dette skal oppgis som «hovedbrygger» og «medbrygger» på skjemaet.

 5. Personlig innlevering (først og fremst aktuelt for deltagere som bor i Bergen og omegn) kan gjøres til Vestbrygg i Bergen.

 6. Hvis du ikke vil levere personlig, kan flaskene pakkes forsvarlig og sendes til:

Vestbrygg Eikeveien 1 5063 Bergen

OBS! Merk pakken: «Hjemmebryggerkonkurranse BØ 2017» og bruk rikelig med bobleplast og/eller bleier (godt triks!) som emballasje, i tilfelle lekkasjer.

7. Når du har sendt eller levert flaskene, send bekreftelsesmail til brygg@bergenolfestival.no, med tittelen «Hjemmebryggekonkurranse BØ 2017» i emne/subject-feltet. Her skal du bekrefte at du har levert/sendt bidrag til konkurransen. Du må også oppgi oppskriften i mailen.

OBS! Dersom du sender i posten: oppgi også tracking-nummeret på pakken i e-posten.

 1. Siste frist for innlevering er mandag 21. august, dvs. at pakken må være levert personlig til Vestbrygg innen denne datoen. Dersom du sender er fristen for postlagt pakke mandag 15. august. Pakker som er sendt etter mandag 15. august vil ikke bli vurdert i konkurransen.

  Med andre ord: planlegg og send pakken i god tid! Påmeldinger etter denne tid vil ikke bli mottatt eller vurdert for konkurransen.

  OBS! Flaskeskjemaet for innmelding finner dere her

Vi gleder oss til spennende festivaløl til årets BØ – måtte de beste bryggerne vinne!